15 Haziran 2010 Salı

Havuç Çorbası



Malzemeler:
4 adet havuç
30 adet minik köfte (benim dolapta hazır vardı)
2 avuç erişte
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 paket krema
yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı tuzot
1 tatlı kaşığı nane
2 diş sarımsak

Yapılışı:
Havuçları küp küp doğruyoruz yada rendeliyoruz düdüklü tencereye koyuyoruz. Üzerini biraz geçecek kadar su koyup 10-15 dakika kadar haşlıyoruz. Blendırla iyice püre haline getiriyoruz.

Başka bir tencereye bir tatlı kaşığı sirke, bir çay kaşığı tuz, bir yemek kaşığı zeytinyağ koyuyoruz ve dört bardak kadar su koyuyoruz. Kaynayınca içine köfte ve erişteleri atıyoruz. Erişteler diri kıvamda pişene kadar bekliyoruz ve nohutu ekliyoruz. Havucuda bu tencereye aktarıyoruz. Kıvamını istediğimiz yoğunlukta ayarlamak için kaynar su kullanıyoruz. İstediğimiz kıvama gelince kremayı yavaş yavaş karıştıra karıştıra ekliyoruz. Bir taşım kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynayınca tuzotu ekleyip kapatıyoruz.

Tavaya üç yemek kaşığı zeytinyağ, iki diş ezilmiş sarımsak, bir tatlı kaşığı nane koyuyoruz ve naneler kavrulunca çorbaya ilave ediyoruz. Kıydığımız dereotunu ekliyoruz.

Servis yaparken rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz. Kızartılmış ekmekte güzel olurdu tabi.
Afiyet olsun.
Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder