12 Haziran 2010 Cumartesi

Çerkez Tavuğu

İki tavuk göğsünü bir adet küp doğranmışpatates, bir kuru soğan, bir adet küp doğranmış havuç, iki diş sarımsak, bir domates rendesi, bir çay kaşığı biber salçası, yarım limon suyu biraz karabiber, birkaç dal maydonoz koyduğumuz suyun içinde haşlayalım. Suyunu süzelim. Haşlanan tavukları ince ince tiftelim.
Üç dört dilim kurutulup ufalanmış ekmek veya yarım su badağı galeta unu,
1 su bardağı ceviz,
bir yemek kaşığı zeytinyağ,
iki diş sarımsak,
bir tatlı kaşığı karabiber,
üç yemek kaşığı yoğurt,
bir tatlı kaşığı tuzu rondoya koyup akışkan kıvam verene kadar tavukları haşladığımız sudan ekliyoruz.
Hazırladığımız sıvı karışımı ve yarım su bardağı iri çekilmiş cevizi tavukların içine katıp karıştırıyoruz. İstediğimiz kıvama gelene kadar tavuk suyu veya süt katarak kıvamı ayarlıyoruz.
Kalıp olarak kullanabileceğimiz bir kaba bastırıp dolaba koyup bir saat kadar bekletiyoruz. Daha sonra uygun bir servis tabağına ters çeviriyoruz.
Üzerine ve kenarlarına iri kırılmış mısır cipsi döküyoruz.
Yada
Tavaya koyduğumuz iki kaşık yağda bir tatlı kaşığı kırmızı biber kızdırıyoruz ve üzerine döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder