12 Haziran 2010 Cumartesi

Portakallı ve Damla Çikolatalı Muffin



3 yumurta


1,5 su bardağı şeker


yarım su bardağı sıvıyağ


yarım su bardağı süt


yarım su bardağı su


1 portakal kabuğu rendesi ve suyu


1 kabartma tozu


yarım çay kaşığı karbonat


2 su bardağı kadar un


1 çay bardağı damla çikolata




Yumurtayı şekerle iyice çırpıp, yağ, süt, su ve portakal kabuğu ile suyunu katıp karıştırıyoruz.


Kabartma tozu ve karbonatı una katıp hamuru çok koyu olmayacak şekilde ayarlıyoruz. Akışkan bir kıvamda olacak. Onun için kontrol ederek dökmekte fayda var. Damla çikolatayı da ekleyip cup cake kalıplarına yarısını geçmeyecek şekilde dolduruyoruz ve 180 derecede ısıttığımız fırına koyup dereceyi 160 dereceye düşürüyoruz ve kürdan batırıp piştiğinden emin olunca çıkartıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder