2 su bardağı ince bulgur
1 limon suyu
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
Bulgurun üzerine malzemeleri katıp üzerini geçecek kadar sıcak su döküyoruz, iyice karıştırıp şişmesi için bırakıyoruz. Malzemeleri ile ıslatınca bulgur daha iyi çekiyor lezzetleri içine.
1 çay bardağı zeytinyağ
1 büyük baş soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tavaya yağı koyup soğanı pembeleştiriyoruz ve salçaları ekleyip pişiriyoruz.
Bulgur şiştikten sonra soğan ve salçayı ekliyoruz ve elimizle iyice karıştırıyoruz. Tadını kontrol edip isteğimize göre yağını, tuzunu, ekşisini, acısını ayarlıyoruz.
1 demet maydonoz kıyılmış,
10 adet taze soğan kıyılmış
ilave edip karıştırıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder