26 Aralık 2009 Cumartesi
İNCİRLİ CEVİZLİ SÜTLÜ ÇİKOLATALI TATLI
Adını görünce bile ağzım sulanıyor :)
Tabanı için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı çekilmiş ceviz
6-7 adet incir (küp küp doğranmış, sıcak suda bekletilip yumuşatılmış)
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz ve 1 su bardağı un ve kabartma tozunu ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra ceviz ve inciride ekleyip tekrar karıştırıyoruz. 170 derece fırında pişiriyoruz.
Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı granül kahve
3 yemek kaşığı şeker
Malzemeleri karıştırıp, kek ılıyınca üzerine döküyoruz.
Muhallebisi için:
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
25 gram tereyağı
1 paket sade kremşanti
Süt, un, nişasta, şeker karıştırılıp muhallebi pişirildikten sonra altını kapatıp tereyağını koyuyoruz. Karıştırarak eritiyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca krem şantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz.
Hazırlağımız kekin üzerine muhallebiyi döküyoruz.
Çikolata sosunu hazırlayıp üzerine döküyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder