Patlıcanları üçer santim genişliğinde dilimlere ayırdıktan sonra bunlarıda resimdeki gibi dilimlere ayırıyoruz. Örtüye yayıp güneşin bol olduğu zamanları dikkate alarak kurutuyoruz.
Biber Kurusu:
Biberlerin başını kesip, ortadan dilip, içini çıkarıyoruz. Bir örtüye yayıp güneşin bol olduğu zamanları dikkate alarak kurutuyoruz.
Yoğurtlu Kuru Biber Patlıcan Kavurması:
Yazdan hazırladığımız kuru patlıcan ve biberleri önce yıkayıp sonra kaynar suda yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz, eğer vaktimiz kısıtlıysa biraz kaynatarak haşlıyoruz. Tamamen yumuşamamasına dikkat ediyoruz. Süzüyoruz.
Tenceremize yağ koyup biraz salça ilave ettikten sonra biber ve patlıcanları ekleyip biraz kavuruyoruz.
Süzme yoğurdumuza sarımsak ezip ilave ettikten sonra patlıcan ve biberlerimizi ekliyoruz. Üzerine salçalı sos hazırlayıp süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder