11 Aralık 2009 Cuma

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER VE PATLICANLI PASTA

Malzemeler:

6-7 adet közlenmiş kırmızı biber
4 adet pişirilmiş domates
2 diş sarımak
2 yemek kaşığı limon
500 gr sarımsaklı yoğurt
3 adet közlenmiş patlıcan (ince kıyılmış)
2 paket etimek (tost ekmeğide olabilir)

Yapılışı:

Közlenmiş kırmızı biberleri, domates, limon ve sarımsakla birlikte rondoda püre haline getiriyoruz. (Ben yazdan hazırladığım biber turşusu ve yine yazdan hazırladığım domates püresini kullandım, turşunun içinde sarımsak ve limon olduğu için onları koymadım)

Sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.

Dikdörtgen silikon kalıbın dibine bir santim kalınlığında hazırladığımız biberli sostan koyuyoruz. Bir sıra etimek veya tost ekmeğini üzerine diziyoruz. Sarımsaklı yoğurt sürüp bir kat daha ekmek diziyoruz. Sarımsaklı yoğurt sürüp, közlenmiş patlıcanları koyuyoruz. Tekrar ekmek dizip yoğurt sürdükten sonra son kez ekmek dizip yoğurt sürüyoruz. Üstüne kırmızı sostan biraz daha sürüp bir gece dolapta bekletiyoruz. Kırmızı sostan kalan miktarı çıkartınca kullanıyoruz. Bekleyince ekmekler iyice eriyor ve lezzetler birbirine tamamen geçiyor.

Kalıbı uygun bir kaba ters çeviriyoruz ve kırmızı sosla etrafını tamamen kaplıyoruz. İstediğimiz şekilde süsleyerek servis yapıyoruz.

Eğer sarımsağı çok kullanmak istemiyorsak sadece hafif sarımsaklı yoğurt kullanarak, kırmızı sosa sarımsak koymadan yapabiliriz.

Afiyet olsun!

Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder