29 Mayıs 2009 Cuma
Tulum Peynirli Ispanak Salatası
Ispanak yakın zamana kadar çiğ yenebileceğini düşünmediğim bir sebzeydi. Ama bir gün Oktay usta'nın ıspanaktan salata yaptığını gördüm. Çok ilginç geldi ama denemeye cesaret edemedim uzunca bir süre.
Daha sonra pazarda öyle güzel bir ıspanak gördüm ki, çiğ çiğ yemeyi bir tarafa bırakalım yıkamadan bile yemek geldi içimden ve o ıspanakla salata yapmaya karar verdim. Bu tür ıspanaklara "kuzu kulağı" deniliyormuş.
Bu Oktay Usta'nın tarifi değil onu hatırlayamıyorum, not almamışım. Ama kendimce yakıştırdığım şeylerle yaptım ben bu salatayı ve çok beğendim.
Sık sık yaptığım bir salata oldu şimdi. Ispanakların körpe kısımlarını pişirmeden ayırıp bu salatayı yapıyorum. Geri kalanları pişiriyorum. Herkesin mutlaka tatması gerek diye düşünüyorum.
Malzemeler:
Yarım demet kuzu kulağı ıspanak (ya da normal ıspanakların iç kısmındaki körpe kısımları kullanabilirsiniz)
50 gr tulum peyniri
1 tutam kıyılmış göbek salata
1 küçük piyazlık doğranmış kuru soğan
1 çay bardağı haşlanmış mısır
4 yemek kaşığı ıslatılıp şişirilmiş köftelik bulgur
Sosu için:
4 kaşık zeytinyağ
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
yarım limon suyu
tuz, karabiber
Üzeri için:
4 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
1 diş kıyılmış sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
ceviz
Ispanakları tercihen vitamin kaybını önlemek için elle parçalıyoruz, tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
Sos malzemelerini karıştırıp salatamıza ekleyip harmanladıktan sonra servis kabımıza alıyoruz.
Üzeri için yağda sarımsağı şöyle bir çevirdikten sonra ekmek kırıntılarını koyup kavuruyoruz. Kıtır kıtır, harika oluyorlar. Ben bunu çokca hazırlayıp birçok şeyin üstünde kullanıyorum. Bu ekmek kıtırlarını salatanın üstüne serpip, cevizle süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun!
Etiketler:
diyet tarifler,
Pratik Tarifler,
salatalar,
vitamin bombası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder