16 Temmuz 2010 Cuma

Avcı Böreği







Malzemeler:
6 yufka
İçi için:
250 gr kıyma
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemeklik doğranmış kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 bardak dövülmüş ceviz içi
1 bardak kısırlık bulgur (sıcak su ile ıslanmış)
1/2 demet ince kıyılmış maydonoz
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, soya sosu, kekik (istenilen baharatlar)

Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber

Üzeri için:
2 yumurta
2 su bardağı Galeta unu

Yapılışı:

İçinin hazırlanışı:
Sıvıyağda kıymayı suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz ve yeşil biberle soğanı koyup soteliyoruz. Salçaları, bulguru, baharatları da ekliyoruz. İyice pişen karışımın altını kapatıyoruz. Ceviz ve maydonozu ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Soğuması için bekletiyoruz.

İlk yufkayı yayıyoruz ve çırptığımız sos malzemelerini sürüp ikinciyi koyuyoruz. Tekrar sosumuzdan sürüyoruz ve 8 parçaya bölüyoruz. İç malzemeden bolca koyup çok sıkmadan sigara böreği gibi sarıyoruz. Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz

Sonra yumurta ve galeta ununa buladığınız börekleri tepsiye dizip ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Eğer kalori önemli değilse bol sıvıyağda kızarmışıda nefis nefis oluyor.

Afiyet olsun.





























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder