12 Eylül 2009 Cumartesi

Sulu köfte erişteli ve nohutlu


Malzemeler:

100 gr kıyma
4-5 dal maydonoz
1 yumurta
1 yemek kaşığı pirinç
yarım soğan (rendelenmiş)

1 çay bardağı erişte
1 su bardağı haşlanmış nohut

1 yumurta
500 gr yoğurt
2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı nane
tuz

Kıymayı maydonoz, yumurta, pirinç, birazda rendelenmiş soğan koyarak köfte yoğuruyoruz. Daha sonra fındık büyüklüğünde köfte yapıp un serpilmiş tepsiye koyuyoruz ve sallayarak una buluyoruz. (Ben küçük köfteleri toplu olarak yapıp dondurucuya koyuyorum hazır oluyor.)

Tencereye 2 litre kadar su koyup, kaynayan suya köfteleri ve erişteyi bırakıyoruz, pişmesine yakın nohutu koyuyoruz.

Yumurta, yoğurt ve unu çırpıp, tenceredeki kaynayan sudan azar azar alıp terbiyeyi ılıtıyoruz, böylece yoğurdun çökmesini önlüyoruz. Bu arada suyunuda istediğimiz kıvama göre ayarlıyoruz. Tencereye terbiyeyi yavaş yavaş dökerken karıştırmaya devam ediyoruz ve kaynayana kadar ara vermeden karıştırıyoruz.

Yağda naneyi istesenizde bir tutam pulbiberi hafif kızdırdıktan sonra çorbaya ekliyoruz ve tuzunuda ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapıyoruz.

Afiyet olsun!

Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder