12 Eylül 2009 Cumartesi

Güveç Tavuk


Tupperware'in fırın ve mikrodalgalarda pişirmik için kullanılabilen ultraplus serisinden bu güveç kabı ile tavuğun lezzeti bambaşka oldu. Kurumadan, yumuşacık ve inanılmaz lezzetli!

Malzemeler:
10 adet tavuk pirzola

Sosu:
2 çay bardağı sirke
1 çay bardağı soya sosu
1 soğan rendesi
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
karabiber, kimyon, köfte baharı (zevke göre ekleme yada çıkartma yapılabilir)

Yapması gayet basit,
Sos malzemelerini iyice çırpıp, tavukları içine batırıyoruz. Biraz beklerse daha iyi olur tabi. Daha sonra güveç kabına koyup fırına veriyoruz ve yarım saat 200 derece fırında pişiriyoruz.

Ben hazırlayıp dondurucuya koyuyorum ve ani misafirim geldiğinde hazırda bir yemeğim olmuş oluyor, ben diğer şeyleri hazırlayana kadar çoktan pişmiş oluyor.

Saplarına folyo sarılırsa hem daha şık, hemde yemesi daha kolay oluyor. Benim iftarda oruç açan misafirlerim, yani acelem olduğu için öyle resmini çekemedim.
Afiyet olsun!




Posted by Picasa

1 yorum:

  1. Merhaba ellerinize sağlık müthiş gözüküyor.Benim size sormak istediğim şu:Aynı kaptan bende de var.Fakat pişme süresi çok uzun 1 saat sürüyor tavuk ve patates .Sizin kap ta aynı şekilde mi

    YanıtlaSil