12 Eylül 2009 Cumartesi
Acı mantar kavurma
Bizim memlekette acı mantar denilen bir mantar türü var, başka yerlerde farklı adlara sahip. Bildiğim diğer bir adı da dilburan mantar mesela. Biz bu mantarın zamanı geldiğinde toplayıp konservesini yapıyoruz ve her zaman yiyebiliyoruz. Konservesini yaparken hepsini iyice yıkayıp temizledikten sonra küçük küçük doğrayıp, tuzlu kaynar suda iki üç dakida kadar haşlıyoruz ve kavanozlara dolduruyoruz ve su dolu tencerede bir saat kaynatıyoruz. Tazeykende yapıyoruz tabi.
Malzemeler:
1 kavanoz acı mantar
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 kuru soğan (küçük küçük doğranmış)
2 tane közlenmiş biber (küçük küçük doğranmış)
3 yumurta
tuz, karabiber, pulbiber, tuz
Yağda soğanı biraz soteliyoruz ve mantarları ekleyip biraz birlikte soteliyoruz. Kırmızı biberleri de ekledikten sonra ortasını açıp 1-2 kaşık yağ daha koyup yumurtaları kırıyoruz. Ortada karıştırarak pişirdikten sonra tümüne yumurtayı karıştırıyoruz ve baharatlarını ekliyoruz. Bir iki dakika daha kavurduktan sonra servis yapıyoruz.
Servis yaparken küçük doğranmış yeşil soğanda koyarsak çok yakışıyor.
Afyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder