Aslında bu "Falafel" isimli Suriye kökenli bir yemekten çıkma. Çıkma diyorum çünkü öylesine televizyon izlerken görüp güzel olacağını düşündüğüm ama tarifi yazmadığım için malzemeleri hatırladığım kadarıyla ve üstelik üzerine de sarımsaklı yoğurt ve domates sos olmamasına rağmen bunları eklediğim için iyi bilenler varsa diye bu ismi kullanamıyorum :)
Tam benim gibi vejeteryanlara göre birşey. Lezzeti harika, bilmeden yiyenler nohuttan yapıldığını anlayamıyorlar, ceviz ve kıyma ile yapıldığını düşünüyorlar.
Malzemeler:
1 su bardağı ıslatılmış nohut
1 yumurta (sanırım asıl tarifte bu yok, isterseniz koymayabilirsiniz)
yarım demet ince kıyılmış maydonoz
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı kimyon (çok gibi gelebilir ama çok olunca güzel oluyor)
6 diş sarımsak (çok sarımsak sevmiyorsanız azaltabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kişniş (taze kişniş koyuluyormuş ama ben toz halindeki kişnişten koyuyorum)
Kıvamını ayarlamak için un, yaklaşık 2 yada 3 yemek kaşığı civarında. (Köftelik bulgur ilave ederek kıvam verenlerinde olduğunu duydum ama ben denemedim)
Kızartmak için:
sıvıyağ
Üzeri için:
1 kase sarımsaklı yoğurt
2 adet rendelenmiş domates
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Nohut, kuru soğan ve sarımsağı rondoya koyarak çok sulandırmadan çekiyoruz. Sonra içine diğer kalan malzemeleri koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Un ekleyerek yuvarlayabileceğimiz kıvama getiriyoruz. Cevizden küçük, fındıktan büyük yuvarlaklar yapıp kızgın yağda çevirerek pişiriyoruz.
Domates ve salçaları pişirip suyla kıvamını açıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve hazırladığımız domates sosu döküyoruz.
Afiyetle yiyoruz.
27 Haziran 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder