17 Temmuz 2009 Cuma

Biberli ve salçalı kurabiye


Bu kurbiyeyi yıllar önce yemek programlarundan birinde görüp çok beğenip birkaç kez yapmıştım ve her yiyen pastane kurabiyesine benzediğini söylemişti. Her nedense uzun süredir yapmdım ve bir süredir aklıma geliyordu ve canım istiyordu. Tarifi nereye yazdığımı bir türlü bulamadım ve aklımda kalanı denemeye karar verdim. Sonuç yine güzel oldu, ama önceki yaptığım zamanlarda salçam çok tuzlu diye tuz koymuyordum. Bu sefer salçamda tuzsuz olunca biraz tuzu eksik oldu. Tarife ekliyorum ama salçanın tuzuzna göre değerlendirmek lazım.






Malzemeler:



100 gr oda sıcaklığında margarin



1 yumurta



1 yemek kaşığı domates salçası



1 tatlı kaşığı biber salçası



3 tatlı kaşığı kırmızı toz biber



1 yemek kaşığı yoğurt



1 paket kabartma tozu



aldığı kadar un



üstüne çörekotu






Yapılışı:



Yumurtanın sarısı ve çörekotu dışında tüm malzemelerle ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz. Yarım parmak kalınlığında açıp kalıplarla kesiyoruz. Yumurta sarısı sürüp çörekotu serptikten sonra 180 derece fırında pişiriyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder